Vergonya, cavaller Alfredo Castelló, vergonya: RTVV no es tanca!

Escrito por Vicent Noguera i Vicent Moreno
Jueves, 28 Noviembre 2013 20:50

Una vegada més, avui hem de sentir vergonya per la patètica intenció que té l’alcalde de Sagunt, Alfredo Castelló, i la resta del PP. Avui li ha tocat com a diputat a les Corts defensar l’extinció, dissolució i liquidació de Radio Televisió Valenciana, el canal d’informació de tots els valencians.

Aquesta acció constitueix un colp letal contra la democràcia, contra la normalització del valencià i contra la vertebració del País Valencià, encara que durant els últims anys RTVV haja estat utilitzada com a eina de desinformació a favor dels interessos del Partit Popular. La tanquen sense voler negociar amb el comitè d’empresa un pla de viabilitat que suposava un estalvi de diners per als valencians.

Tot es pot resumir en un punt programàtic: destrucció. Destrucció és la línia que porta el mal govern que hi ha al capdavant de les Corts Valencianes i a la majoria d’ajuntaments del País Valencià; destrucció, retallant en educació i sanitat, i fins i tot en dependència. Tot plegat constitueix un cúmul de decisions lamentable que han enderrocat el nostre estat de benestar. I ara volen suprimir la radio i la televisió que se suposa que han de ser una eina de normalització lingüística del valencià i de vertebració comunicativa de la societat valenciana. Tot plegat un programa de destrucció sistemàtica de totes i cadascuna de les eines que cohesionen el País Valencià, amb el qual els qui han acabat perdent són sempre els mateixos: els saguntins i els valencians, en general. Un programa de destrucció que persegueix portar-nos a la desinformació, perquè saben que estan acabats com a govern, perquè qui vol un govern que no mira pels interessos dels seus ciutadans?

Tanmateix, cal manifestar que no només és necessari un canvi de sigles: ja coneixem com funcionen altres partits que tenen els seus interessos a 300 quilòmetres del País Valencià i deixen de costat els valencians quan arriben a Madrid, com ara el PSOE; o organitzacions polítiques que pretenen esborrar del mapa la nostra identitat, com ara UPYD, que fins i tot s’oposen a iniciatives antifeixistes. A tots aquests partits no els importa ni el País Valencià ni la llengua dels valencians: ells són els nacionalistes espanyols, intolerants amb la diferència, amb les identitats nacionals i culturals diferents de la castellana.

En definitiva, per despertar-nos d’aquest malson necessitem un canvi de govern. Necessitem un govern que vetle per la justícia social, pel benestar dels seus ciutadans, que som nosaltres, i que deixe de malbaratar els nostres recursos. Un govern que construïsca un país per a totes i tots. Necessitem i volem ser subjecte polític per decidir el que volem i que ningú no ens ho impose. Diguem prou!
 
Vicent Noguera i Vicent Moreno
Esquerra Republicana-Sagunt

Artículos relacionados (por etiqueta)

 

 

SUCESOS

SALUD